monedas..

..har jag tjänat idag. Inte många men bättre än inget. Fick dessutom komma in och jobba tidigare så fick ytterligare 1 1/2  timme på denna månad..Skönt, då kanske jag inte behöver gnaga på torra brödkanter...I början var det ganska stressigt då det fortfarande pågick operationer så mycket skulle kordineras..Nåja. Tillslut kunde jag skicka hem min sista patient & lämnade min kollega kvar med sina två..Sitter nu åter med polit & beck och laddar för ett träningspass 06:45 i morgon..huhu..VAD TÄNKTE JAG PÅ?????


sol & tentaplugg..

huu..vill verkligen vara ute i solen & promenera, men istället sitter jag vid skolböckerna och läser ngt som så fint heter kvalitativ innehållsanalys..sometimes life sucks...

hoyah!

idag var jag på ett pass som nästan kändes som hellweek..Inte för att jag vet hur det känns, men kan tänka mig att det känns så här. De övningar som var fokuserade på ben, rygg samt axlar gick väl skapligt..armövningarna gick väl ok, kan inte säga att det gick dåligt. Men sämre än benen..Fixade dock göra nästan alla repitritioner på övningarna..förrutom på denna...som jag fixade kanske 1/4 del av repetitionerna, vilket jag är djäkligt stolt över..för det var övningen from hell!!

Nä nu ska jag äta välförtjänta chips...Imorgon ingen träning..pheew...




berocca..

..just nu är det min bästa vän. Är lite snuvig, men det blir jag alltid på hösten. Framförallt tar jag berocca för att skona min kropp som jag från att varit soffpotatis i 1 år nu gått till träning 4-5 dagar i veckan. Tror inte min kropp tycker om mig så mycket :) så därför tänkte jag ge den en present. Berocca innehåller vitaniner & mineraler som ska hjälpa till så ens kropp presterar på topp varje dag...hmm nåväl, får väl se om det har någon effekt. Annars så smakar det ju ganska gott så om inte annat och fyller på vätskeförrådet :)





tänkvärda ord..




sol & bootcamp...

Var & körde ett pass i gymmet idag. Fick peppning & tips om vart annat, ris & ros..Ibland hade jag lust att lappa till personen som verkade gå igång på att plåga mig. Dock insåg jag att det inte är så klokt att lappa till gymmets egna personal. Kan bli lite olustigt då. Nåja. Fick lite tips på övningar med fria vikter som verkligen utmanar en styrkemässingt, men även balansmässigt. När jag gick hem i höstsolen så kändes det helt underbart. Tänk om jag kommit över den där omtalade "tröskeln", kommit till den fas att träningen är skön & rolig (om än dock tuff)..Hoppas, dock så finns det då risk att man lallar runt i mellanmjölkens land och slutar utmana sig själv..nåja, tror dock tyvärr fortfarande att det bara var daxformen som var optimal. Hur som haver så lär jag nog få svar på det i morgon då jag ska träna något som så vackert heter Bootcamp..hmm ska jag vara glad över att jag är ovetande om vad det är för något???


eller vad säger ni om det här: "BOOTCAMP – det tuffaste och senaste inom träning och fitness"


primalskrik!!!

..tja det ordet är en ganska exakt beskrivning på hur jag känner mig just nu. Inte arg, inte ledsen, inte förbannad. Utan helt enkelt frustrerad. Ja så frustrerad att jag tom skulle kunna tjata mig till ett gräl som slutar med att jag får skrika massa verbalt skit eller tom lappa till någon..Ok bara för att göra klart en sak. Jag är inte den våldsamma typen men när jag grälar så är jag precis så fysisk som situationen kräver..Sen att gå så långt och erkänna att det känns skönt när man fått skrika lite å boxa på ngt, tja det ska vi inte gå in på här :)

Problemet just nu är att jag inte har någon jag kan ringa å gräla med då normala människor som ska jobba i morgon sover...OCH det gör mig än mer frustrerad..GAHHH!! Som jag nämnt tidigare. Det sägs att träning ska ge en inre ro, då kommer min följdfråga. Hur djäkla mycket måste jag träna för att känna den där djäkla inre rofylldheten eller vad det nu heter..Den som har svar på den frågan eller har andra tips hur jag botar min frustration..välkommen, bara att höra av sig..

jahapp...vad ska man göra nu då, och nej jag lovar, jag ska INTE gå ut på stan å bränna bilar eller något...

slö..

...är ordet för hur jag känner mig just nu. Skulle egentligen tagit en tur till gymmet men ligger minus på sömnkontot denna natt samt att mina knäleder ömmar lite så jag hoppar det. Istället kryper jag ner under filten & läser denna bok...



alfahanne eller inte ?

hmm..detta är synnerligen intressant. och med det så menar jag det manliga släktet. Var på en tillställning idag då jag placerades brevid en ypperlig alfahanne med utseendet på rätta sidan..han gjorde goda försök till att få bevisa sin manlighet, även om han hade tjej ...kärlekskrank som jag är så föll jag ju för hans verbala uppmärksamhet han gav mig och han hade kunnat sälja sand till araberna & jag hade tyckt det var helt ok..Nåja även de bästa stunderna har sitt slut & han avvek från tillställningen. Efter ett tag så gav vi tjejer också upp. Väl hemma så avverkade jag ett telefonsamtal från en karl så långt infrån alfahanne man kan komma..men det gjorde inget..för det var precis det jag ville ha, just här, just nu. Tänk vad några ord kan betyda mkt..även om det inte kommer från alfahannen personifierad....

Coca Cola..

Jag anser mig ha ganska bra koll på vad man ska & inte ska äta och dricka. Givetvis är ju jag som alla andra svensson och lite transfetter slinker ner då & då. Men över lag äter jag ganska bra. Min passion är dock Coca Cola light. inte just för att det är light utan för att jag tycker orginalet lägger sig som en hinna på gaddarna. Visst vet jag att det inte är särskilt nyttigt att peta i sig massa aspartam å skit. Trodde dock inte det var såå farligt, jag menar finns massa andra saker jag skulle kunna räkna upp som är värre att äta och dricka,...tills jag läser en artikel grundad på en studie som visar på att Coca Cola sänker kroppens pH halt & för att balansera upp det så plockas basiska mineraler från skelettet, vilket leder till benskörhet. Dessutom så innehåller cola fosforsyra som gör att kroppen förlorar magnesium. Magnesiumbrist visar sig i form av stressymptom & oregelbunden sömn. Men även suget efter snabba kolhydrater ökar..så summa kardemumma...Jag måste sluta dricka CocaCola!!


shopping..

som jag nämnde tidigare så behövde jag nya höst/vinterskor. Vilket jag också hittade. Sedan som sann favorit av Cocco Chanel så kunde jag inte motstå en klänning inspirerad av chanel. Däremot vad jag INTE köpte var ett anteckningsblock till skolan, damn..visste att det var något jag missat..







Tja..inte bästa kamera..eller kanske fotografen man ska klaga på :)

prisa vare CSN!!

..nästan så jag går och blir religiös..För sisådär en timma & 5 minuter sedan så rasslade monedas in på kontot..Ok rasslar in kanske inte är rätt ord då vi talar om kära csn. Men det är pengar i alla fall. Dessutom kom lite lön för det jag jobbat i sommar..så nu är jag i fas igen. Rivstartar helgen med lunch i morgon med fd arbetskollega, för att sedan rusha iväg på ännu ett skivstångspass där jag kämpar så svetten lackar, och allt vad fläsket håller..Ja, vad gör man inte för att se vacker ut??..

Hmm funderar om jag ska shoppa ngt nu när jag fått pengar, men nu tusan blev jag snål.Fast vinterskor måste jag köpa då sulan på mina förra gått sönder..nåja, det borde inte bli allt för dyrt. Ska kika lite i morgon...
nehe ni..kanske man ska knyta sig, nanna lite kudde så man är pigg å fräsh för ännu ett helvetiskt möte med skivstången....


ur fas..

..ja bättre sätt att beskriva mig just nu finns nog inte..Slog igen skolböckerna för en trevlig kväll på söder, men slutade m att jag vid 12 bläcket drog mig hemåt då resten av gänget fortsatte festandet..why? vet inte, kände bara att det inte riktigt var läge att festa..f**k...hatar detta..varför blir något bra alltid i slutändan något dåligt??? kan det aldrig få bara vara bra?

Is going to be beautiful:)

eller nåt...definitionsfråga. Vadan nu detta? jo har inbokat ett pass på måndag med en alldeles egen PT (nåja delar väl han m sisådär 100 till menmen, låter inte lika bra) och till det facila priset av 0 kronor! Jepp ni läste rätt. Dock bara i 1 månad. Sedan måste jag börja pröjsa om jag vill ha kvar honom. Då till ett inte lika fördelaktigt pris (fast då kan man ju gå in och se till att man vinner en tävling igen & får bli plågad gratis i 1 månad till..) Så tror att jag denna månad ska träna så musklerna bränner, för att sådär lagom till månadsskiftet oktober/november falla ihop som en våt fläck..
Nä, nu ska jag ta ett pass med min busoboll å sen tillbaka till skolböckerna..

förresten, såg att det var länge sedan jag skrev om god mat, vin & fest med trevliga vänner..hmm, får inte bli helt insnöad i det här träningsträsket, så bokade genast middag med kusin A i morgon som kommer till huvudstaden. Lunch m en gammal arbetskollega på fredag och så toppar jag det med föödelsedagsfest på lördag (den bokade jag dock inte in utan kom en så fin inbjudan) Får ju inte glömma hur en god biff med beasås samt ett glas rött smakar...ngn måtta får det ju vara med denna träning!

Idag..

..förärades jag med ett vidrigt & helt underbart träningspass som i slutet bestod av djupa knäböj & dips och som kommer att ge mig muskler som karl alfred, dock så kommer nog träningsvärken vara än mer påtaglig än mina muskler..men som sagt, en högre grad av njutning sägs vara smärta. I så fall om det stämmer så njuter jag just nu för fulla drag :)









carolina gynning goes martha..

..Är en intressant människa.Vet inte om jag tycker hon är helt iq befriad eller extremt smart..Av det jag sett av henne, som sagt kan ju bara orda om den mediala bilden som ges, så verkar hon vara en mkt komplex person. Lite av en kvinnlig thorsten flink..Hennes målningar hon gör är sjukt snygga och ibland så dyker d upp kloka citat från henne, men det som poppar ut ur hennes mun ibland..eller som oftast, tja..inte är det vackert att höra på. Inte blir det bättre av att hon i dagens cook along så käckt berättade att hon aldrig lagat mat..Tyckte iof att det gick över förväntan isf. Om det nu var så att hon aldrig lagat mat. Däremot om det var i syfte att spä på den mediala bilden av henne själv (som hon dock så ivrigt försöker kämpa emot, ännu ett mediaknep?) så dissar jag det direkt. Då är det bara tragisk att media ännu skördat ett offer i syfte att mha public service ge sig in i könskampen..Hur det är lär iaf jag inte få veta och därför är min åsikt enbart grundat på den mediala bild som ges..och som vi vet så är inte den mediala objektiviteten något som det idag är av intresse att sträva efter..

endorfinexplosion!

jepp..Jag lovar, vet inte sedan när jag var så uppe i varv & lycklig..Har idag fått praktisera på anestesin på det ställe där jag jobbar..Innan så var jag nervös att jag hade glömt allt sedan förra praktiken & att jag skulle stå som ett fån å glo, men då jag fick sprutorna & tuben i handen så var det som att cykla. Mer & mer trillade ner som manna från himmelen & när dagen var slut så kände jag mig nöjd med min insats..Lite träning på det här & det blir endorfinexplosion..Hmm undrar hur jag ska kunna sova?? förslag någon? gummiklubban är förvisso ett välbeprövat knep men man får så skallebank...






heffaklumpen uppdaterar

Idag har jag 1: ätit spenat,var dock inte planerat men de små bladen såg så ledsna ut i kylskåpet. Dock kan jag ju inte säga att d blev mindre ledsna av att hamna i en ugn a 225 grader ..menmen man kan faktiskt inte få allt här i världen.

2: jag har tränat ännu mer..men vad gällde bänkpress försöket så blev d inte av. Kände mig sådär lagomt mör efter 1 timme skivstång..menmen. Det kommer, då ni minst anar det. Efter det så begav jag mig på en underbar promenad i solen. Man måste ju passa på innan höstrusket kommer och ballerinaskorna får bytas mot wellingtons, dock rosa, men ändå.

Vad har jag mer hittat på idag..nja snarare kommit underfund med att folk som säger att träning ger en inre ro..f**k them..jag har aldrig varit så rastlös som nu. Alla endorfiner bara löper amok och jag är värre än ett premenstruellt monster... nåja nog filosoferat för idag.Resten av filosoferandet överlåter jag till weber & kant. Själv lägger jag mig under täcket och läser lite leif GW persson..


heffaklumpen goes karl alfred!

jepp, i morrn är d dax igen.För vad undrar ni kanske? varför denna eufori(eller försök till övertygelse för sig själv är också ett ord som kan användas). Jo i morgon är det dax för ännu ett skivstångspass på gymmet. det tredje för vecka. Duktigt tänker ni nu (eller jag som kåtsas att ni gör det)..men kan meddela att jag tyvärr är som många andra och går ut hårt för att lagom till alla glöggpartyn börja lessna och stirrar skuldmedvetet på gymkortet. MEN  denna gång,like many times before.., så ska det inte bli så, yeah right.., . Tänkte tom lyxa till det och testa och se vad jag tar i bänkpress..hade varit kul att veta, varför? tja om heffaklumpen ska bli karl alfred så måste jag 1: äta massa spenat & 2: träna massvis med bänkpress..Sen kommer jag bli ab.fab!!


nu är kokta fläsket stekt..

eller snarare snart ska det vara väck! Sedan jag åter satt mig i skolbänken & naturligt inte rör mig i jobbet samt att jag äter oregelbundet, ja sedan dess har siffrorna på vågen ökat. Nu ska vi bara reda ut en sak. Jag tycker att alla ska få se ut hur de vill, så länge det inte ger negativa hälsoaspekter. Vad gäller mig själv så är jag varken smal eller tjock, jag är nog ganska svensson vad gäller mtt utseende. Vissa perioder rör jag mig mer än andra perioder & äter då "bra" mat. Dessa perioder mår jag som bäst. Ändå faller jag i den ökända gropen efter några veckor då motivationen tryter. Detta gör jag trots att jag vet att min kropp mår bäst då mina leder och muskler får belastas.Nåja nog predikande. Vart vill jag komma?? Jo i måndags bestämde jag mig för att det är slut på ont i ryggen och illasittande plagg, dessutom stirrade träningskortet ilskt på mig. Har fått ligga helt oanvänt i plånboken hela sommaren...förlåt..ska aldrig hända mera..promise!

Stärkt av peppning från goda vänner å papsen så bokade jag in ett skivstångspass i tisdags..OCH döm om förvåning då jag tog samma vikter som jag gjorde för 10 veckor sen..glad i hågen körde jag allt vad jag orkade..sen pang, plötsligt kommer den där berömda mjölksyran, och döm av förvåning- det kändes heelt underbart. Däremot kan jag inte säga att ordet underbart skulle beskriva dagen efter då jag vaknade, menmen det är smällar man får ta! Lite stel och öm så var det då dax för nästa pass idag, den väntade mjölksyran var envis och kom inte förrän i slutet. En orsak var nog att jag "fegade" lite då jag var lite mör..men känslan då den kom var som tidigare..heelt underbart!
Innan jag ångrar mig och innan träningsvärken (eller snarare påspädningen på den) slår till så bokade jag in mig på ett pass på söndag. Här ska pumpas muskler & bränna fett!

nädu nu ska jag ta ett glas vin..vaddå? det är ju fredag :)



saknad av motivation

sedan jag kommit hem från ön så har jag sovit, sovit..och sovit lite till. Motivationen har inte varit på topp & bloggandet har blivit därefter. Därför kommer jag med en egenhändigt snodd lista från kusinen..

VEM.
Vem är i rummet med dig? - dammråttotna
Vem fick du sms av senast? Therese
Vem pratade du senast i telefon med? Christine
Vems hus var du senast i? Mitt eget
Vem sa du senast "jag älskar dig" till? Christine
Vem önskar du att du var med nu? alla mina darlingar
Var är din telefon? precis brevid mig på laddning
Var sover du? i min säng
Var fick du tag på tröjan du har på dig? budgetshopping på lindex
Var åkte du senast bil? till flygplatsen igår
Var i ditt rum är du? i hallen

VAD.
Vad drack du senast? rödvin
Vad är det för färg på dina byxor? hehe har inga på mig..
Vad är den närmaste saken som är blå? häftapparaten
Vad är din favoritfärg? rött är aldrig fel
Vad är din favorithemsida? hmm..kan inte svara..finns för många

HAR DU NÅGONSIN.
Hånglat i mer än tre minuter? ehmm. ja..? vem har inte?
Hånglat på en bio? kan hända
Kört över hastighetsgränsen? ehm..ja
Målat om ditt rum? jo, vardagsrummet fick sig en omgång
Sovit i en säng med någon av samma kön? - jadå
Sett någon dö? - jo. nackdelen med ens yrke..
Varit på ett plan? - ne på flera
Sovit till tre? - jodå säkert längre

Älskar eller saknar någon just nu? - BÅDA! och många av båda
Rss