Jag är tillbaka..

Som tidigare nämnts så har det varit si och så med motivation, ork och rutiner. Träningen och kosten som jag annars prioriterar högt har fått stå tillbaka- orsak/ursäkt? ingen..bara blivit så- man är inte mer än människa..

Dock har det så sakteliga börjat styra upp sig och jag börjar få tillbaka balansen i min tillvaro. Dock vet jag att jag inte kommer kunna träna på samma sätt om jag får ett heltidsjobb- vilket jag önskar att jag får. Träningen kommer då att förläggas på tider då det kanske inte är gnistrande sol och dagsljus ute men så är livet. Därför passar jag på i väntan på det där jobbet att vara utomhus så mycket som det går under dygnets ljusa stunder. Viklet denna vinter varit en utmaning då kung bore med sin isande kyla har spelat och spelar oss ett spratt. Idag var en sådan dag. Temperaturen visade ca 10 minusgrader och snön yrde. Av solen såg man endast små strimmor mellan molnen. Det hade varit lätt att fullkomligt strunta att gå ut och sätta sig och glo framför tv´n. Nu är jag en rastlös person och det var inte ett alternativ. Dessutom kikade jag på röran i lägenheten och valet blev då inte svårt:)

Snabbt innan jag ångrade mig klädde jag på mig och gick ut. OCH VILKEN TUR!! Var länge sedan det var så härligt att vara ute och promenera. Detta trots att det bet rejält i kinderna av blåsten och solen hade bestämt sig för att gå bakom molnen. Blev 5 km rask promenad och den glädje jag kände inombords när jag kom hem var underbar. Tror faktiskt inte att det hade varit samma känsla om det varit plusgrader och sol...hjärnan exploderade i endorfiner och nu sitter jag i ett lyckorus och ska snart bege mig till gymmet för en liten löptur...

brr..

Helgens långpass fryser bokstavligen inne. I morse då jag vaknade var det - 21 grader. Siffrorna på termometern har varit lite mildare nu mitt på dagen men ändock inte i närheten av en temperatur som jag kan springa ute i. Det hade varit en sak om det varit 5 km det handlat om. Då hade jag kanske fixat det om jag hade haft en buff över munnen eller liknande. Men långpass...njet- no-nix.

Jaha..vad göra åt saken? Givetvis blir det löpband men tvivlar att mitt pannben fixat 16 km monoton löpning- MEN ska inte ta ut något i förväg. Sist jag var omotiverad så gick de ca 11 km på löpbandet utan problem..Så återkommer med längre rapport.

Istället för långpass har förmiddagen spenderats framför tv´n och har sett  byggmarks fantastiska silveråk. Fick nästan en tår i ögat då man såg glädjen i hans ansikte. Imponerad av alla som kämpar i med och motvind för att nå ett uppsatt mål. Starkt! Jens visar att det spelar ingen roll hur bra material man har eller hur bra form man har om inte hjärnan och hjärtat är i harmoni. Det syntes verkligen att han var lugn och harmonisk och det gjorde nog att han tog den silvermedaljen.

Efter slalom växlade jag till sprint och ser nu på kalla och hellner och undrar vad de kan prestera...Men snart ska jag bege mig till gymmet- snart...Lite sugen dock på att köra ett kombinerat styrke- konditionspass, även om det i så fall blir 4:e styrkepasset för veckan och det är väl i mesta laget om jag vill skapa gynnsamma förhållanden för min löpning. Styrka bör man givetvis ha och ffa bålstyrka och stabilitet om man vill bli en bättre löpare. Dock har jag en tendens att väldigt lätt bygga "bulliga" muskler och det är en avvägning hur mycket styrka man ska träna för att inte stjälpa löpresultaten..

det tar sig...

Sist jag skrev så var det en trött person som satt bakom skärmen. Vad jag än gjorde så lyckades jag inte få den där extra energin- trots ett lyckat långpass och en träning som började få struktur. Idag är det annat. Efter en vecka i solen och en ännu mer strukturerad träning men framförallt bättre kost så är jag nu piggare än på länge.  Att jobbsituationen verkar lösa sig har säkert en påverkan- även om jag då kommer att sakna att kunna gå till gymmet i stort sett när som helst..menmen...Ett utav de sökta jobben ger ganska mycket flexibilitet. Dock med lugna perioder och mer intensiva perioder av jobb. De andra är vanliga svensson jobb..Inget fel i det. Dessa jobb möjliggör för en att kunna skapa rutiner och på så sätt tanka energi i vardagen..

Veckan som varit har dock bara innehållit 1 löppass men utöver det så har jag promenerat (pulsat i snömodd) 22 km totalt:) när solen lyser så släpper jag allt jag har för mig och rusar ut. I söndags fick vi även superunderhållning då stora delar av den sträcka vi gick längs vattnet/isen även var sträckan för de som deltog i vikingarännet...Kanske man ska testa långfärdsskridskor- såg underbart ut att glida fram i solsken och endast ngn minusgrad... Dock är min skridskoerfarenhet ganska klen så skulle nog enbart erbjuda omgivningen ett gott skratt. Vad skulle det tillföra mig? blåmärken :)

Denna vecka har börjat bra och träningsresultatet när veckan är slut torde visa på bra siffror. Har ytterligare 3 löppass inplanerade samt ytterligare 1 styrkepass. Sen så är det ju så att även solen har fläckar, men ska försöka "stick to the plan" - Motivationen är det inget fel på för vågen visade - 2,1 kg sedan förra vägningen som var för precis en vecka sen :)

vitargo sportdryck.

Life har nu en kampanj där de söker testpiloter som under en månad ska testa deras nya sprotdryck. Jag brukar normalt sett inte ta sportdryck eller bars såvida jag inte ska springa längre distanser. Sport/energidryckers vara eller inte vara är hett disskuterat. Själv tycker jag att det är helt ok om de som vill tar dessa, dock förstår jag inte alla de som sippar på sportdryck för att det är gott, istället för att ta en cola...nåja. Har i alla fall anmält mig som testpilot så får se om jag blir uttagen- jag lär ju knappast vara den enda :) Vill ni också få chansen att bli testpilot så gå in här
Rss