back to where it all started..

Nu är jag uppe i norr..och med spikmattan brevid mig..Och nej, jag behövde inte stämjärn för att få plats med den..Jag hade felkalkylerat hur mycket jag packat med mig och hade kunnat packa lika mycket till. Nåja..bättre det än att måsta sitta på resväskan :)
Här i norr är det som det kan vara i norr..Kallt..brr..ett plus är dock att himlen är molnfri. Väger liksom upp snön på fjälltopparna i juni..:) Ne nu ska jag inte gnälla, är inte så mycket varmare i huvudstaden och huvudstaden har inte midnattssol.. Insåg inte förrän nu hur mycket jag saknat den, nu återstår bara ett problem, hur f-n ska jag kunna sova då det är ljust inne i sovrummet trots att jag har persiennerna nere?? Förr så hade jag inga som helst problem med det men dessto längre jag bott i huvudstaden, ja dessto svårare är det att förhålla sig till detta ständiga ljus.

Förrutom att fundera över hur jag ska fixa att sova så har jag även "shoppat" i mamsens smyckesskrin. Blev massor med fynd. Bra då man får lön först i juli och inte direkt kan ha spenderbyxorna på. Fast, ska erkänna. Jag ska och shoppa lite i morgon. Men bara lite.Måste ju komplettera min midsommar outfit med ett par tights (utifall det blir kallt, vilket kan vara mycket troligt), sedan ska jag shoppa ett hårband och en kofta. Sen tror jag min utspökning är komplett..!! nehepp..ska man kanske försöka sova då..eller kanske lyssna på musik..eller..tja..inte sjutton vet jag..

denna röra...

Jag hatar verkligen att packa..Jo vet att hata är ett starkt ord, men det finns inget jag tycker såå illa om som att packa..Oftast har jag med mig för mycket då jag är rädd att glömma något, men kan iof medge att yllesockor och mössa knappast lär behövas till midsommar. Fast å andra sidan. Vädret har ju inte varit det bästa så kanske ska packa ner dem igen..hmm..Sen nästa dilemma..Min harakiri spikmatta får inte plats i väskan & jag antar att den INTE går som handbaggage:) Kan ju iof testa, men jag är mycket tveksam..Hur ska jag klara mig utan den i över en vecka??? Det kommer att sluta med att jag i ren rastlöshet lappar till något stackars barn för att den levde om på affären..huhu...ne måste be kusinen gå och köpa en tror jag...

choklad- kvinnans bästa vän..

sitter på jobbet, eller näe, faktiskt föredetta jobbet from idag. Skumt..Lovade nattugglorna att komma med lite chokladfudge tårta då de två stora tårtorna jag hade med mig till dagpersonalen gick åt på två röda..Så nu sitter jag här och väntar på att de ska ge patienterna små blå piller och rycka bort ringsignalen så de inte kan ringa på en timme eller två..ne skämt åsido, men så fort patienterna fått lite piller så ska vi fika..Sen ska jag hem och sova för i morgon har jag en lååång lista med vad jag ska göra. Förhoppningsvis blir det även en lunch med darling C ...får se om hon hinner med det. På onsdag sen så bär det av norröver..på gott och ont. Vill vara kvar här med alla underbara fina människor,,men vill träffa alla underbara fina människor norröver också.Länge sedan sist. Förhoppningsvis så får jag träffa en alldeles nykläckt bebbe oxkså..Beror på om skrutten behagar komma ut innan jag är åter i 08-träsket...Hm kanske ska föreslå att skruttens mor å far får idka lite samröre..eller hur man nu säger det..Ha lite sex helt enkelt. Det brukar ju hjälpa säger de som vet...Nee nu ska jag och äta lite chokladfudgetårta..och surra lite med mina fd. arbetskollegor...

Eco vs Ego?! vad har det för samband..

undrar ibland över det mänskliga släktet. Vi väljer att förgifta oss med genmanipulerad mat, stoppar in plast i tuttarna och lägger sig gladeligen under kniven för att skära bort några centimetrar som sitter på fel ställe. Dessutom så reflekterar vi inte över att vi dagligen andas in tonvis med partiklar som knappast är mumma för kroppen. Däremot undrar vi varför dagens generation är mer sjuk än vad de som levde för typ 40 år sen var.Hmm vänta..ok har kanske inte 160 i IQ (aldrig kollat iof..men nja) men ser en röd tråd. De senaste åren har vi börjat ta större ansvar för miljön och det växande klimathotet för att det påverkar vår natur..vi har blivit bättre att sopsortera, handla ekologiskt etc..dvs istället för att slänga 3 mjälktetror i brännbart så kanske vi bara slänger två dit och 1 går till pappersinsamlingen... Låt mig då vända på det. Se det växande klimathotet och skadan på vår natur som ett växande problem för vår hälsa..Samtidigt med vetskapen att vi själva är en del av orsaken till klimathotet..Skulle det få er att slänga alla 3 tetrorna i pappersåtervinningen?? Kanske kanske inte..Om jag drar det ännu hårdare..om ni skulle veta att er insats för miljön i slutändan skulle bidra till att epedemier, folksjukdomar, cancer etc skulle minska..och att just ni kanske skulle slippa drabbas av något av det jag nämnt..skulle ni då ta större ansvar för hur ni levde och försöka leva mer ekologiskt, värna om miljön samt i möjlig mån gå bort från den materialism som är i samhället idag?? Vissa kanske skulle göra det för egen vinnings skull, andra inte.Vissa skulle göra det inte bara för egen vinnings skull utan för att man vill leva i en så bra miljö som möjligt och kan man bidra till något gott så är det bra..

Varför surrar jag om allt det här? kan tyckas tråkigt och snarlikt moralpredikan..Ne anledningen är att jag tror att miljömedvetenheten skulle öka hos människor över lag om det inte enbart vinklades ur ett klimatperspektiv utan att man faktiskt gick ett steg längre och disskuterar hur klimatet påverkar människa..för tyvärr...det lever en liten egoist i oss alla och kan man väcka liv i den egoisten och visa på fördelarna denna person drar genom att tänka på vad man äter, hur man sopsorterar, hur man reser..ja då kanske kanske det är lättare att nå målet om sverige som ett miljömedvetet land

åter från kolgruvan..

Nu har jag jobbat sista dagen/natten i kolgruvan..var en bra natt, patienterna fick träffa gummiklubban samt små blåa piller så de sov gott hela natten:) Däremot kändes det som om jag fått i mig något av alla dessa läkemedel som jag gav till patienterna för jag har aldrig varit så trött på jobbet.. Nåja..natten avklarades och jag fick åka hem och sova ..finally..Nyss uppstigen och konstaterar krasst att..jepp. det regnar fortfaranade, nej det är inte över 10 grader och ja..det ÄR mitten av juni...hmm vad blev fel???? Fast midsommar med 25 grader och sol..det är ju inte riktigt riktig svensk sommar så antar att det inte går att bryta från normen för mycket...Så i år igen så blir det små grodorna iförd helly hansens underställ..sexy!

                                                                                                                                                                                                                                                   hmmm...??                                                                                                                                                  

mat...

insåg precis att man kanske ska få sig något i magen innan man åker och gör ett definitivt sista pass i kolgruvan (trodde det var förra lördagen men min chef håller inte med...). Trött efter gårdagens tjejkväll så insåg jag att någon martha stewart är jag inte idag..såå blir alltså skräpmat..lite cola, burgare och lite strips..sen är magen go å glad men knappast min bikini..Nåväl..tar det problemet på måndag..

För övrigt så regnar det i huvudstaden..och det har det gjort den senaste veckan..visst bra för potatisen men någon djäkla måtta med gullandet för dessa knölar får det ju vara..

                                                              

hej...

flyttar nu min blogg som jag haft på aftonbladet. Länk till gamla bloggen finns för de som vill läsa..
Rss