harrison ford..

Ja tro det eller ej, den mannen sitter på många hemligheter. Har de senaste dagarna stött på honom både i min kursbok under rubriken research missconduct ( då iof var det i skepnad av Dr Kimble..menmen) Samt på hemmaplanen då jag fått förklarat för mig vad harrison ford kyss är..Dvs riktigt dålig filmkyss, eller kyss öht..så nu vet ni det. Dessutom så brukar min mor bedyra att min far är hennes harrison ford..Hoppas bara hon inte får harrison ford kyssar för då tycker jag synd om mams..

Ja summa summarum. Harrison ford har lärt oss en del om livet & inspirerat oss till mycket. Även om jag inte vet om han vill se sitt namn som något jämförbart med fusk i forskning och dåliga kyssar, menmen, man får inte vara kinkig. All kritik är bra kritik..eller nåt..

ont i varenda led..

..ont i mina arma leder..allt från fötterna till axlarna. Muskelvärken jag får av träningen kan jag fixa, men varför ska denna ledvärk komma nu, nu när träning & allt går så bra. Varför kan den inte bara vara borta, den höll sig borta i 2 månader..morr..Det värsta är att jag nog snart måste ta tjuren vid hornen och gå och kolla upp det, men vill inte...inte alls..

veckans upplägg..

förra veckan latades det lite med träningen. gick hårt ut måndag-onsdag för att sedan hitta alla möjliga orsaker till att inte träna. Idag tog jag dock mig i kragen och har nyss kommit hem från ett afrodans pass. Inte kanske det jobbigaste jag varit med om men mina leder fick sig en behövlig uppmjukning. Resten av veckan vad gället träning så hoppas jag kunna träna det jag planerat. Med skola 50% & en vecka med 62 timmars arbete framför mig så kan det bli lite lurigt, men ska försöka..

Måndag: Afrodans
Tisdag: Vila, promenad till & från jobbet
Onsdag: Skivstångspass
Torsdag: Löpning
Fredag: Vila
Lördag: Vila evt yoga
Söndag Skivstångspass..

Dagens pass är som sagt avverkat & hoppas att denna träningsplanering håller..

pheww..

var så rastlös så jag körde en hemmasnickrad variant av skivstångspass. Total tid 30 minuter & körde igenom de stora vesäntliga muskelgrupperna..Känner dock att benen inte riktigt tycker om mina tilltag..ffa ogillar de starkt mina utfall :) I morgon är det föreläsningar hela dagen och sedan blir det att träffa my darlings efter det, så ingen träning. Tror min kropp tycker om det..Fast hade tänkt klämma in iaf 2 pass till denna vecka så då återstår fredag & söndag som alternativ..

ur led är tiden..

Känner mig orkeslös & allmänt less på skolan just nu. Eller less på det mesta. Lägenheten ser ut som en tornado svept in & dammråttorna jagar mig..men jag orkar inte. All energi går åt till att bara vara. Ta sig igenom kursen..bara 3 veckor kvar, sen klart. Då kanske jag vågar mig på att sticka huvudet lite högre upp än just vid vattenytan..

puhh..

hemma efter mitt skivstångspass. Gick riktigt bra. Dock avslutades det hela med en 8 kg tung kettlebell som "det lilla extra" hmpf..jag hade kört det lilla extra de sista 2 låtarna så vari ligger problemet?? Nåja..skönt att bli riktigt trött, då vet man att man tränat. Nu blir det gårdagens middag i repris!



frukost..

morgonens frukost bestod i underbart surdegsbröd med ost på, balanserade även upp med wasa havreknäcke en skiva..Samma pålägg. Till det så blev det min nya favorit. Carlshamns soygurt blåbär. För att få i lite extra fibrer så hade jag i hemmagjord musli & pumpakärnor..mm allt avnjöts med lite kaffe. Med den frukosten står man sig ett par timmar. Blir nog en fruktsmoothie innan träningen å efterråt blir det rester från igår. lax med ugnsstekta grönsaker..Jahapp, det var min matdag det..hur ser en typisk matdag ut hos dig??

back on track..

jepp heffaklumpen har kommit igång med fläskbrännandet efter sin förkylning:) Blev 25 minuter på löpbandet idag och trots att det brände som tusan i bröstet den sista kilometern, så tja..det gick bättre än vad jag förtjänade..efter det så blev det lite styrketräning: axlar & bröst..även där gick det förvånansvärt bra för att haft paus på sisådär 10 dgr..hmm är det dolda kameran eller kan det vara så att min träning verkligen börjar visa resultat??






först träning...sen ....






söndagar..

Jag hatar söndagar. Inte för att det är en ny vecka på intågande. Inte heller för att man ligger & ångrar och undrar varför man tog så många drinkar dagen innan. Nej jag hatar söndagar av den enkla anledning att det är då jag som mest vill ha någon att bara krama, känna att det är någon där. Oftast så är det inte orden av uppskattning jag vill åt. Det kan lika gärna vara tyst..men, att ha någon där. En trygg & varm famn...Att inte ha det gör så in i h-vete ont..varför det nu känns värst just på söndagar är ju en annan fråga, men...FAN I hate sundays..tror jag ska ta bort dagen från almenackan..FAN..it sucks..

höstrusk

ja idag är det verkligen höstväder. Regn, blåst & 6 plusgrader. Som natt & dag gentemot igår då solen sken på en klarblå himmel & termometern visade på 10 grader..ahh..inser då vilken vacker stad man bor i..Gårdagen startade med chokladfestival & slutade med raspberry rush..helt enkelt en perfekt lördag. Idag började dagen med en långfrukost för att sedan gå ut & få lite frisk luft..å jo, nog fick jag frisk luft alltid..tokkallt kan man också säga. menmen. Var i alla fall skönt. Nu sitter jag och funderar om jag ska orka ta mig till gymmet eller om jag ska lägga mig framför tv´n å äta choklad..hmm, vad tycker ni??






stockholm från sin bästa sida..

Obama..

Ja kan knappast ha undgått någon att obama fått fredspriset. Kommentaren från honom var att han var överraskad & förvånad. Presstalesmännen sa att han är ödmjuk över priset. Ok nu låter jag gentemot obama. Absolut inte. Som president gör han ett bra jobb , MEN han har inte kommit så långt att jag tycker att han ska föräras med fredspriset. Dessutom, när man utser kandidaterna så måste det ske innan första februari. Vilket torde ha varit i samband med att Obamas smekmåne vecka som president precis var över..Visst, hans tillträde som president gav USA & världen ett hopp om att den ekonomiska depressionen skulle vända, Arbetslösheten skulle minska & segregationen mellan "raserna" skulle minskas. Framförallt så var vi nog många som tillsammans med honom skanderade yes we can! I ett tillfälle då vi minst av allt kände det..Så visst har hans tillträde som president påverkat USA & världen i positiv mening. Men att gå så långt att ge fredspriset..nja.. För egen del så vill jag se mer insatser beträffande sjukvårdssystemet, arbetslösheten samt det allra viktigaste om vi nu ska nämna Obama i samband med herr Nobel. Freden. Förvisso har USA börjat dra tillbaka sina trupper från Irak & obama arbetar med en lösning på Israel palestina konflikten ( som så många före honom). Han är även utåt väldigt engagerad vad gäller klimathotet och främjar för nedrustning av kärnvapen. Något som i sig inte kan vara det lättaste då USA som stormakt är det land som lägger mest på krig & krigförande verksamhet per capita. Som sagt han vill mycket, är en innovatör, men räcker det??

Sedan kan jag inte låta bli att fundera om denna utnämning var ett sätt att "pressa" Obama & USA till att kämpa för lösning av israel-palestina konflikten, nedrusta kärnvapen, dra ut sina trupper från Irak, Skriva på begränsning vad gäller utsläpp samt att  sluta panga i Afganistan & istället inleda fredssamtal.Jag menar. Nu när han fått priset så måste han ju verkligen visa att han har förtjänat det. Kan det vara så att utnämningen detta år helt enkelt handlar om ren & skär politik? Ett sätt att få Obama att börja prestera..? Svårt att starta nytt krig eller nya konflikter då fredspriset stirrar på en..:)

Eller kan det vara så enkelt att anledningen att han får Nobels fredspris är att det behövs en karismatisk, retorisk man som säger yes we can! Är det det som krävs för att få världen på fötter och få oss att få tillbaka den framtidstro som åkt bergochdalbana under rådande lågkonjunktur???

En liten sammanställning av de som tidigare fått fredspriset från 1979-2008.

2008: Martti Ahtisaari, diplomat och tidigare finsk president.
2007: Al Gore, miljöaktivist och tidigare amerikansk presidentkandidat.
2006: Muhammad Yunus, grundare av mikrofinansinstitutet Grameen Bank.
2005: Mohamed ElBaradei, chef vid internationella atomenergiorganet IAEA.
2004: Wangari Maathai, vice miljöminister Kenya och grundare av Green Belt Movement.
2003: Shirin Ebadi, författare, jurist och aktivist, har försvarat bland annat iranska oppositionella.
2002: Jimmy Carter, tidigare amerikansk president, för kampen för mänskliga rättigheter.
2001: FN och tidigare generalsekreteraren Kofi Annan.
2000: Kim Dae-jung, tidigare sydkoreansk president.
1999: Médecins Sans Frontières, Läkare utan gränser.
1998 - John Hume, David Trimble
1997 - Internationella kampanjen mot landminor, Jody Williams
1996 - Carlos Filipe Ximenes Belo, José Ramos-Horta
1995 - Joseph Rotblat, Pugwashrörelsen
1994 - Yasser Arafat, Shimon Peres, Yitzhak Rabin
1993 - Nelson Mandela, FW de Klerk
1992 - Rigoberta Menchú Tum
1991 - Aung San Suu Kyi
1990 - Michail Gorbatjov
1989 - Den 14:e Dalai lama Tenzing Gyatso
1988 - FN:s fredsbevarande styrkor
1987 - Oscar Arias Sánchez
1986 - Elie Wiesel
1985 - Läkare mot kärnvapen
1984 - Desmond Tutu
1983 - Lech Walesa
1982 - Alva Myrdal, Alfonso García Robles
1981 - FN:s flyktingorgan UNHCR
1980 - Adolfo Pérez Esquivel
1979 - Moder Teresa


fast tittar man noga på listan ovan så tar det ju iof inte länge för att se att politiken varit en dominobricka i vissa av utnämnelserna....

hjärnspikar! bomber & granater!

Tränade då idag efter hela 9 dagars vila pga en envis förkylning som inte ville försvinna utan parasiterat min kropp. Egentligen är jag väl inte helt kry & fri från snor i hjärna å näsa, men ingen feber & inget halsont och en tristess som inte är utav dess like... Så av den anledningen så bestämde jag mig för att det var dags att sätta sig upp i sadeln igen..skulle bara först en sväng på stan..Står i provrummet & velar, köpa, inte köpa..kikar snabbt på klockan och får hålla mig för att inte svära. 5!! och när började träningspasset då undrar ni?? kl 16:30. f-n, f-n och järnspikar!! Nåja inget att göra, lommade hem med nya träningskläder som argt stirrade på mig.. En löptur tror jag är lite väl magstarkt att starta med efter ofrivilliga uppehållet, så det blev att köra ett 30 min träningsprogram bestående av styrka för överkroppen samt balansövning mha bosubollen. Körde både med fria viktplattor & skivstång. Dock har jag ett problem. Hittar inte mitt hopprep så blev dåligt med uppvärmning..och det känner jag att mina muskler inte tycker om..ngn som har tips på uppvärmning vid styrkeövningar hemma..vill dock tillägga att min lägenhet är 1/10 av anna ankas garderob så..I morgon tänkte jag ta en powerwalk innan det bär iväg på chokladfestival!!


Myteri..

..precis det kommer jag att göra. Jag gör myteri mot min egen kropp.. Är less på att vara sjuk nu. har varit krasslig i nästan 10 dgr nu och äntligen börjar det lätta.Så har faktiskt bokat in ett skivstångspass i morgon. Skulle egentligen gått idag men insåg att det nog var oklokt..Huhu..fasar faktiskt för passet..kommer ju att ha tappat allt. Ändå skönt att det inte är ett utpräglat konditionspass utan att d är fokus mer på styrka..för om jag tappat styrka så är nog det inget mot vad jag tappat i kondition..huuu..well well..tänkte hinna ett till träningspass i veckan, och är ju inte så många dagar kvar så det får väl bli söndag..tyvärr är det passet kl 11:30 & jag ska dagen innan på trevligheter så..vi fåla se vad som händer med träningspasset..får väl ta en tur på löpbandet om inte annat.





                                            

Förkylt var det här..

skrev ju att jag för några dagar sedan var bästa kompis med berocca för att jag kände mig krasslig. Då jag inte brukar vara förkyld så ofta (flunsan sisådär vartannat år annars nada) så trodde jag inte att det skulle bli ngt mer. Hahahaha..på min första träningsfria dag för veckan ( i lördags ) så kom det som ett brev på posten..atjooo!! och där är jag än. Den envisa snuvan vägrar ge sig & jag kan nog klassa detta som en utav de segaste förkylningar jag haft..Nåja..börjar ge med sig efter diverse hot från värden..:) Så på torsdag hade jag tänkt köra ett pump pass..Får nog ha badringar som vikter för jag känner mig som om jag tappat allt jag byggt upp, även om jag vet att det inte är så..menmen..bara att ta nya tag!


testar..

som ni ser så får min blogg en välförtjänt ansiktslyftning och när det väl blir klart så kommer det bli superfint. Hade dock önskat att jag kunde säga att det var jag som stod för ansiktslyftningen..menmen..icke..ord som kodmall får mig att rysa & jag lämnar över uppdraget med varm hand till kusinen ...

Hälsningar från umeå

Hej alla som läser denna blogg ;) Som ni ser så håller jag på att fixa lite här på hennes blogg, är inget profs men lite ska jag försöka åstadkomma. Däremot så kommer jag inte kunna göra allt på samma gång så det kommer att förändras lite pö om pö :) hoppas ni står ut med att det är lite stökigt ett tag ;)

ha de bäst//kusin Alexandra

försovning..

hahaha..trodde ni att jag skulle vakna i tid till träningen...not..eller jo, var vaken mellan halv 6 & 6 men bestämde mig för att köra träning hemma då jag somnade sent och inte hade lust att kliva upp i arla morgonstund.Däremot ska jag iväg i morgon till kära gymmet..Hade tänkt träna på em men har annat planerat då, eller har hela morgondagen inbokad så är lixom inte så mkt att välja på..Så i morgon blir det träning 06:30..wiii!!
Rss