My body is my temple..

sitter på nattvakt før 12e gången i ordningen och har 2 st kvar..der imellan har jag haft 7 "vanliga pass" Totalt 21 pass på 27 dagar. Har varit helt ledig 3 dagar. Visst er det tufft men det er sjalvvalt. Førhoppningen er att jag ska slippa jobba något i høst då jag studerar.

På de nattpass jag har så har jag 1 patient. Visst, det låter lite men nyopererade patienter kraver mer vård en de patienter som kommit sig ngn dag efter operation. Aven om det er lite mer att gora med den enda patienten en om det er en patient på vanlig avdelning så blir det andock tid till funderingar, surfandes på nett osv..

Før en stund sen fann jag massa underbara recept på aftonbladet och kande helt pløtsligt vad hungrig jag var..morr...framførallt på sushi. Ner man er her och jobbar så blir val kanske kosten inte det mest optimala. Trots att jag denna period haft en helt ok kosthållning, dock åt det lagsta hållet vad galler kalorier..Bra tycker val vissa..betald detox.MEN, ska man orka jobba så mkt som jag gør och samtidigt trana så måste kroppen få bransle...Kroppen måste få energi før att kunna utføra den aktivitet du satter den på, annars går den bara i katabolt lage och den traning du nyss utført var kanske inte till så stor nytta utan tog kanske mer en den gav..

Just nu sitter jag even med andra funderingar..Har ett løplopp som går av stapeln om ca 2 veckor och er fortfarande i valet eller kvalet om det kommer bli DNS eller inte..Jag vet att jag kommer klara den strackan men vill samtidigt gøra det på en bra tid..och det vette tusan om jag har førberett min kropp før..Tror jag har alldeles før få långpass i bagaget..menmen..får se får se..tar ett beslut på måndag...

1-0 till mig kontra måsarna:)...

Har idag kunnat gå min powerwalk till jobbet..Hur kommer det sig? har måsarna helt pløtsligt førintas? har jag utsatt dem før stora måsdøden?? Nejdå...det var helt enkelt bara lite mindre måsar idag. Dock fanns de dær men jag har funnit ut ett satt att undkomma att måsarna anvender mig som landningsbana..Ett paraply..En mås førsøkte landa på mitt paraply men den fick inget grepp och fløg iveg och ropade till sina polare att det inte var ide att førsøka anvanda den der bruden som landningsbana..Glad var jag och tuffade på..iaf 3,1 km motion idag..alltid ngt:)

I morgon SKA jag trena..jag blir tokig av att bara sova hela dagarna..jojo bara att inte gøra det då..men førsøk..Sengen er bra skøn att ligga i då man førsøker vakna till och øgonen går i kors..Planen er ett løppass på gymmet..vad det blir...det får jag se då jag kommer dit...Det viktigaste er att det blir något..

jaha..

..inte vart det något långpass idag heller..fick en vag panikkansla i eftermiddag innan jag skulle på jobb men insåg att det kanske finns en mening med att jag bara sover hela dagarna-jag kanske behøver sova....denna vecka kommer æven vara en tuff vecka vad galler jobb..eller ja alla veckor har varit tuffa men denna vecka går jag 6 natter..phew..så beslutade mig att denna vecka får bli som den blir...jag dør inte av 1 vecka med lite traning..eller hur?? førra veckan var ju ratt så tuff ur traningssynpunkt så kanske bra att ha en lågintensiv vecka??

Dock skulle det kannas skønt med iaf 1 långpass och ett kvalitetspass..men det får jag se hur det blir med det..på måndag er jag åter hemma i sverige och tillbaka till rutiner och ordning..før som sagt..jag er en van av ordning...

førflyttat långpass

idag børjade jag dagen kl 6 med frukost och sedan en fin promenad då T skulle resa hem och skulle ta flygbussen från stan. Nar jag kom hem gjorde jag mig i ordning for att springa långpass..skulle bara vila lite grann.. kl var 11 och bestamde att jag skulle vila till kl 1...hahahahahah...vaknade kl 5 øver 8 på kvellen!!!!!! Nåja..med tanke på hur jag flackat och fart under våren så behøvde jag nog vila..Kommer andock komma upp i øver 30 km løpning denna vecka samt x antal powerwalks så blir nog uppemot 60 km innan det er søndag..så ingen ide att få panik..flyttar bara långpasset till i morgon:)


førresten..jag gick en annan vag och klarade mig från måsen...

time för långpass igen..och naturen är inte alltid vacker...

idag är det då time för långpass igen. Planen är att köra mellan 15-16 km. Blir dock även idag på löpband. Detta trots att jag hittat ett fint naturreservat att springa på. Why? Naturen måste väl vara finare än ett löpband. Jo absolut men tromsös natur består just nu av ilskna måsmammor som vaktar sina ungar och dessa måsar har hälsat på lite väl nära både mitt och andras huvuden för att jag ska känna mig trygg..Fast man kanske slår tidsrekord på milen med tanke på att man måste springa ifrån måsarna..Känns snart som om måsarna tar över och ändrar hela ekosystemet...kan man bli åtalad för att ha skjutit en mås eller får man medalj???

Nåja, de gör säkert  ngn nytta de med men inte iaf med att anfalla mig likt vildvittrorna..Så därför blir dagens pass som sagt på löpband. Dagen för övrigt började med frukost 06:00 och sedan morgonpromenad för att följa T till bussen..härligt att starta morgonen med en promenad :). Under dagen ska jag fundera ut en plan hur jag undviker den elaka måsen på gångstigen till jobbet. Dagen slutar med att moi går på nattjobb och förhoppningsvis inte blivit attackerad av den elaka måsen...

pannbenstränande Långpass på 14,2 km

Igår blev då det planerade långpasset av. Tyvärr på löpband då jag ännu inte hittat ngn optimal slinga utomhus här. Finns prestvannet men hur kul att springa en slinga runtruntruntrunt....Då är det lika att springa på ett löpband...Planen var att springa ca 14-15 km i 7:15-7:30 tempo...började pinna på och för pannbenet och flåset blev det aldrig supertungt( visst hade jag toppar och dalar men aldrig så jag ville ge upp ..eller iof, ge upp finns inte på min världskarta..) men mina ben var som klumpar och mina blåsor gjorde sig tillkänna rätt så snabbt..menmen..var väl alldeles ypperligt läge att träna pannbenet så jag tuffade på..

Efter 6,5 km tog jag drickapaus på 120 sek och knaprade en dextrosol. höll på koka upp inne på gymmet ( kl var halv 6 men var fortf 20 grader ute och solen lyste på panoramafönstren) Fortsatte sedan tuffa på i 7:30 tempo fram till 11 km då jag ökade så jag tillslut hade ett tempo på 6:53. Lite snabbare än jag tänkt mig men kroppen svarade bra och för benen var det faktiskt lite skönare:)..

Tänkte köra 15 km men bestämde att 14,2 var lagom..var ju faktiskt distansrekord för mig och herr rune larsson har yttrat att man ska bara springa såpass långt och i ett lagom tempo så att man vill springa igen..Dvs inte all in...Så därför stannade jag vid 14,2 då jag kände att magen började kurra samt att jag fick en liten dipp..

14,2 km..det var ju inte så jobbigt trots allt..vad ska jag sikta på härnäst?? hmm tror det blir 16 km på måndag, fast då ska jag tejpa mina blåsor lite bättre än igår:)
















høga berg och djupa dalar..eller snarare stup..

Idag sken solen då jag vaknade och t solade i kortbyxor och linne på altan. Vi bestemde oss snabbt att packa ryggseckarna før att dra på tur. Målet var fjellheisen och storsteinen på 420 moh. Vel uppe så åt vi som tur var en kolhydrat och fettrik pastarett med glass før turen ner var inte en lett tur med en liten backe som alla norrmenn sagt. Jag skulle snarare benemna det som brant stup i 2 km som man behøvde sugkoppar på skorna før att klara av..Men det var en fin tur och benen och rumpan fick verkligen arbeta..Gavs inte många stunder før dessa muskelgrupper att vila. Ner vi vel kom ner till byn och skulle bege oss hemøver..en tur på 3 km, så var benen som spaghetti och vi nestan bad om uppørsbackar som vi tidigare svurit øver..allt før att få anvenda andra muskelgrupper.

Vel hemma så kom vi på att vi sen tidigare planerat køra MRL 30 minuter, och har vi sagt att vi ska gøra det så er det bara just do it!! Fast jag lovar att plankan och utfallen inte var så serskilt skøna idag..inte for att de brukar vara njutning annars heller men nu var det som brand i benen och sneda magmusklerna...Well, det gick ju bra.Duschade och kom sen på att jag hade ju en 3 km promenad till jobbet idag..damn...vill inte...menmen vad skulle jag gøra?? bara att dra på sig skorna och traska på. Idag blev det rekord och gick 3,04 km på 28 minuter!:)

I morgon har jag planlaggt før pannbensbyggande långpass- och som sagt...man ska inte tenka så mkt utan bara just do it :)

ennu en natt i tromsø..dock inte førkyld sådan..wii!!

idag kom jag hem redan kvart øver 8. Jobbade ute på avdelningen och då slutar man tidigare. Fick promenadsællskap hem i form av T som också jobbat natt. Væl hemma så kunde jag inte sova efter mitt marathon i sømn dygnet innan. Somnade kl halv 11 och vaknade pigg kl halv 3..Førkylningen kenndes bara litegrann..yess...jag och t gav oss ut på byn och slutade med en promenad på 1 timme uppe på tromsøs høyder...Vel hemma kennde jag av trøttheten men insåg att jag skulle bli en trøttare om jag gick och la mig. Børjade med operation koffeinintag och efter 3 stora koppar och lite mat så børjade jag kenna mig i fas lagom till det var time att dra på jobb..i natt har jag lite mer att gøra men jag kenner patienten så då blir det lettare att arbeta.

I morgon hoppas jag kunna køra ett styrkeprogram och evt springa 4 km..men det tar jag i morgon..annars hægrar det uteblivna långpasset på torsdag eller fredag :) tænk att man kan længta efter något så mkt...

en førkyld natt i tromsø...

sitter på nattvakt med en teppt nese och ventar på att timmarna ska gå. Fortsatt lungt.. Hade som sagt tenkt trena igår men riklig snuva styrde om mina planer. Idag har jag dock mindre snuva och planerar att kunna trena på tisdag..OM jag er frisk dvs...Blev iaf en powerwalk på 3,1 km idag till jobbet och pulsen blev aldrig anstrengd och andningen var normal hela tiden så lurar på om det er allergi och inte en førkylning..memen 2 dagar utan trening må jag vel klara av...I morgon ska vi ta en tur med fjellheisen om det er klart vaer. Blir en åktur upp och promenad ner...Annars då?? jomenserruatt..Børjar få hemlengtan till sol och verme och normala rutiner...menmen...money makes the world go round..

Hur tränar ni under sommaren?

Jag och T disskuterade huruvida vi tränar mer eller mindre under sommarmånaderna..Jag satt ett tag och funderade på det och kan säga att förr tränade jag mindre på sommaren då den kunde beskrivas som en enda lång picknick med god mat, vin och en god bok.

Vad gäller nu så är det precis tvärtom. Förvisso är inte picknickarna raderade som sommaraktivitet men träningsrelaterade aktiviteter har smugit sig in mer och mer, varför välja en av två goda ting liksom??
..För det går inte att förneka att det är härligt att träna utomhus på sommaren!!. Under juni har jag tränat 1038 minuter för att gämföra med april och maj då jag under dessa två månader tillsammans fick ihop 1049 minuter..

Jag får mycket mer energi av att träna utomhus än att vara instängd på ett gym. Tänk vad vackra platser du får se om du springer en tur utomhus i naturen istället för att springa på ett löpband. Eller varför inte utnyttja parkbänkar,stockar etc och göra ditt egna styrkeprogram med kluckande vatten brevid..harmoni!!

Idag har det blivit 30 minuter MRL träning och en kort löptur på ca 4 km är planerad..Så skönt att kunna springa utomhus på kvällarna då det är så ljust ute!

uteblivet, men inte raderat, långpass..

Somnade som sagt halv 6 i morse och slog upp mina blå vid 2  halv 3 tiden lagom groggy..Tog ett snabbt beslut att skippa långpasset idag och ta en kortare löptur samt köra MRL( Mage-rumpa-lår). Dock raderar jag inte långpasset från veckans träning utan den blir i morgon...Nu har therese vaknat efter nattjobb och jag står i full färd med att baka kanel & kesoplättar. Var lite marigt att få dem att hålla ihop så jag har fått mixtra lite med ingredienserna men nu är de så fina så..!! mm hungrig..återkommer senare..

bättre uppladdning kan man önska..

kl har passerat 5 och jag har ännu inte somnat. Det här är problemet då jag jobbar många nätter. Jag får svårt att sova de närmsta nättera efterråt, sover några timmar och går som i dvala resten av dagen..Detta kan hålla på i 1 natt eller i flera- beror sig på lite hur många nätter jag jobbat och hur bra jag har kunnat sova på dagarna..Nåja nog tjatat om detta men är dock lite nervös att det ska påverka mitt långpass idag:/ Planen är att köra 15 km i lugnt tempo..återkommer med rapport hur det blev:)

Just ja. har hunnit med ett 4,1 km lugnt & helt underbart löppass sedan sist..varför kan inte alla löpturer vara så???
Rss